Tillbaka!

₪ Sofia skrev...
Tadaa! Nu är vi hemma igen! Visste ni ens att vi var borta? :)

Vi spenderade natten uppe i Råneå med hela Andreas släkt. Mor, alla syskon och alla syskonbarn. En HEL del folk! Plus 3 hundar. En kväll/natt som ingen av oss kommer glömma, det är nog ganska säkert.

Vi käkade kräftor och godsaker på eftermiddagen. På kvällen gjorde vi upp en eld på gården och där satt jag och några till i flera timmar, ända tills vi gick och la oss. Jag hade tänkt vara nykter, men det blev en drink och en cider!
Men jag var ändå på lång väg nyktrare än alla där :)
Jag mös med barnen och diskuterade med de vuxna.

Jag körde dit med 3 människor och en hyper hund. Körde hem med 3 människor som var bakis, en hund som hade hållt sig uppe med bus hela natten och även några kilo kräftor som ingen annan ville ha.
Jag offrade mig. Så det första jag gjorde när jag kom hem var att skala kräftstjärtar i nästan en timma. SÅ mycket kräftor var det.
Nu hade jag tänkt fritera dessa kräftstjärtar så jag och Andreas har oss en mumsig lunch imorgon.
Sen har vi sparat klorna för att gnaga på ikväll.

Tog en hel del bilder medan vi var där, men kameran ligger i köket och jag orkar inte hämta den och ladda upp dem på datorn just nu.. det får bli imorgon ;)
Until then, toodles!

Var är alla länkar?

₪ Sofia skrev...
Något jag märkt mer och mer när jag besöker bloggar är att det är väldigt få som har länkar till andra bloggar.
Bloggar de rekommenderar, bloggar de läser eller deras vänner och bekantas bloggar.

Varför detta?
Är människor för ego och tänker "Nej, den här bloggen handlar endast om mig själv!", eller kanske det är för att de inte har några bloggtips? Kanske de enda bloggarna de läser är de riktigt stora bloggarna, och dit vet ju alla adresserna. Kanske vill de hålla de bästa bloggarna för sig själva?

Vem vet! Jag har lite tråkigt på jobbet och då sitter man och funderar över såna här saker :)

Problemen med Dogo Canario.

₪ Sofia skrev...
De som känner mig och för de som ofta läser min blogg vet att jag och Andreas har en underbar hund, och att han är min bäbis.
De som känner honom vet också att han är ganska mesig för att vara så pass stor. Han tycker inte om mörker eller dammsugaren, han är en stor badkruka och om det spöregnar så springer han rakt ut i skogen, kissar och bajsar och sen springer in igen. Han är lat och tycker inte om att röra på rumpan om det inte är för att busa. Han är intensiv och ger sällan upp när man säger åt honom att man inte alls vill busa. Han gnäller massor om han inte får som han vill, och han tycker att ALLA är hans vänner, även fast det ofta är så att folk som inte känner honom istället är rädd för honom. Sen är han svartsjuk också och tycker inte om att se mig, Andreas eller Theres umgås med någon annan hund, eller kramas/pussas med varandra.

Jag älskar alla dessa egenskaper hos honom.
Han är underbar! Han är (ett av) det bästa som någonsin hänt mig och jag ångrar inte en sekund att vi åkte 200 mil för att köpa honom.

MEN. Ja, för det finns ett "men".
Det hemska med att ha en Dogo Canario är att han ofta drar till sig "fel sorts folk".
Vissa tycker att han ser cool ut. Som en pitbull eller amstaff på nästan 60 kilo. Vissa tycker att han ingiver respekt och att det är läckert då folk man möter på stan går över på andra sidan gatan för att de tycker att han ser farlig ut.
Vad är detta för människor? Jo! Såna som tycker att man ska slå sin hund, och att rädsla = disciplin.
För tusan! JAG BLIR KNÄPP! Hur i hela världen kan man tycka att det är coolt när folk anstränger sig för att undvika en? Folk som man inte ens känner! Folk som aldrig haft kontakt med hunden! Och varför tycker vissa att det är okej att misshandla en familjemedlem?
Jag själv tycker att det är jättetråkigt, både att vi drar till oss fel sorts människor och att vissa blir så rädda.
Då hanterar jag hellre faktumet att vissa alltid kommer akta sig för oss, men jag kommer ALDRIG att acceptera att vissa tycker att "man måste slå sin hund så han får respekt för en, och så att han blir disciplinerad".
USCH, hemska tanke!

Värt att köpa ETT smycke?

₪ Sofia skrev...
Här är ett smycke som jag har kikat på hur länge som helst. Tycker att det är superfint, plus att det har en lite speciell mening för mig, så jag vill absolut ha det.
Men är det någon som har koll på hur mycket tullen och sånt brukar gå på, när man beställer från utlandet?
Sist jag beställde från USA så var det kläder för nästan 2000 spänn. Men det jag inte tänkte på var att de lägger på moms (mervärdesskatt) och sen en tullavgift.
Så det blev ju betydligt mer än så.. mig gör det egentligen inte, för det var jätteläckra kläder som jag knappast hittar någonstans häromkring.

Men var tycker ni, är det "värt" att köpa ett smycke för $35.20 (ca 200 kr), plus en fraktavgift på 30% ($10, ca 63 spänn) och sen tullavgift och moms på det?
Jag kommer ju säkert gå omkring och tänka på att köpa den ända tills jag gör det. Och ju mer jag köper, ju dyrare blir ju frakten. 260 kronor är ju inte mycket för ett halsband plus frakt. Men det är den där jäkla tullavgiften alltså..
Jag borde egentligen undersöka saken och skriva en lista över hur mycket de tar i tullen, och för vad.. om jag nu inte var så lat, förstås!

Nya designen klar!

₪ Sofia skrev...
.. fast bara nästan! Har lite slipande kvar, men bara småsaker.
Man ser ju att den ser annorlunda ut, i alla fall!
Tusen, tuuusen tack till Ann-Louise som så snällt hjälpte till på ett stort sätt. Utan henne skulle jag nog fortfarande ligga i diket och storböla över att jag fastnat.

Vad tycks? Bättre eller sämre än den förra?
Om ni upptäcker några fel så får ni gärna skriva en liten rad!

Usch för dig, soffa!

₪ Sofia skrev...

Igår kom jag på den briljanta idén att jag vill byta soffa.
Den vi har nu har vi fått/fått låna av min älskade bror, då han flyttade från Sundsvall till Barcelona och soffan var för stor och tung för att ta med sig.
Den jag gillar hur den ser ut (dock ej färgen) och den är verkligen jättemysig att mysa, slappa, vila och sova i. Men de där jäkla dynorna! Usch för er, dynor!
De åker så lätt ut när soffan är så djup, så man får rätta dem minst 3 gånger per dag!
Jag kikade på ett överdrag från Bemz, de är ju jättefina och billiga också!


Denna gillar jag hemskt mycket! Men då tittar man på priset..
Pris på sofföverdrag: 3199:- (not too bad!)
Pris på ny soffa: 3495;-
Kanske inte känns så himla värt att köpa ett nytt överdrag då. Hellre en ny soffa. Men vi behöver ju ingen ny, egentligen.
Jag får bara vänta tills vi flyttar till El Sundsvall-o och köpa ny då :)

Det är höst i luften...

₪ Sofia skrev...
Faktiskt inte allt för kallt idag, men det börjar kännas som HÖST!
Detta betyder att jag snart måste skaffa mig en ny jacka (min SUPERFINA blev ju sönderklippt av ambulanspersonalen när jag krockade!). Jag vill inte! Jag vill ha min gamla jacka! :(

Idag är jag finklädd på jobbet för att matcha Erikas glamourösitet, det är hennes sista dag på jobbet! :(
Tråkigt, det är så himla många som har slutat nu, de flesta för att börja plugga. Vad har hänt, har alla mina bekanta blivit pluggisar? :)

Men kolla in mig!

₪ Sofia skrev...
Nu ska vi fira!
Följ bloggen med Bloggkoll!

Jag bloggar ju igen! Nu har jag fått tillbaka bloggkänslan lite och besöker även bloggar varje dag.
Jag har 28 bloggar som jag följer på Bloggkoll, men det är typ kanske 7 eller 8 som uppdaterar oftare än 1 dag i veckan. Många av dessa är mina nära och kära och av någon anledning så är de inte så himla bloggsugna, någon av dem!
Några av bloggarna jag följer är såna som är ganska välkända, t.ex. En Bulle i Ugnen, Wysteriia, Colorelle och KarinOlofsson. Det är superbra att de uppdaterar så mycket, speciellt när jag är på jobbet och vi inte har så mycket kunder som ringer (fast ni kan väl hålla er från att uppdatera då jag inte jobbar? Det blir så himla många inlägg på en gång då!).
Men jag vill läsa mer bloggar!
Ge mig era bästa bloggtips! Och gärna varför ni gillar att läsa dessa bloggar också!

Jag är med och tävlar!

₪ Sofia skrev...

Just nu är jag med och tävlar om en 'custom made'  blyertsteckning hos Anna. Jättekul tävling tycker jag! Tjejen är HUR bra som helst på att rita!
Här hittar du den!

Vad gör en blogg kul att besöka?

₪ Sofia skrev...
Nu har jag ju suttit och knåpat på den nya designen ett tag och började fundera..
Förutom själva bloggandet, vad gör en blogg kul?
En liten konstig fråga egentligen.. man besöker ju en blogg för att man gillar vad ägaren skriver om. Men vad finns det mer för kul grejer som man kan ha på sin blogg? Tycker att det är lite tråkigt att jag inte kommit på nåt bättre än att skriva lite om mig själv och lite om bloggen.
Kanske man ska skriva en liten rad om hunden?
Det händer ju inte riktigt så mycket i mitt liv som jag har nåt att skriva om... klurigt!

Fest igår!

₪ Sofia skrev...
Jaa.. men jag var nykter :)
En av Andreas systrar har just gått och skaffat sig karl (som flyttat hit från typ Sthlm eller nåt?) och han hade inflyttningsfest. Detta var ute i skogen och ganska långt från allt, så eftersom alla andra (förutom barnen förstås!) hade bestämt sig för att dricka alkohol så bestämde jag mig för att hålla mig nykter så att vi alla kunde ta oss därifrån, slapp gå eller ringa svindyr taxi.

Faktiskt helt okej kväll, men jag måste säga att högpunkten av kvällen var MATEN! GRILLNING! Jag började fundera om detta kanske är första gången i sommar som vi har grillat? Galet!
Men jag är i alla fall mästare på att grilla och därför blev det supergott. Jag har Andreas och Bea som vittnen för det :)

Lite bilder från kvällen;




1, Jag och Andreas är så himla normala!
2. Andreas och kvällens minsting, Axel, kastar boll.
3. Andreas och Bea. Bea blundar med flit. Jäkla unge!
4. Jag ser aningen lost ut.
5. Mor och dotter i en hederlig brottningsmatch!

Nästa helg blir det fest igen. Jag, ännu denna gång, den enda nyktra :)
Vi ska upp till en av Andreas systrar i Råneå och käka lite kräftor och sånt där. Där stannar vi nog från lördag till söndag, så Jane, då kan du pusta ut och låta Hälge springa lös för vi tar jycken med oss :)

Nästa vecka ska det spelas!

₪ Sofia skrev...
Whihoo! Jag älskar Tradera! Nästa vecka ska jag jädrans spela som tusan!

Slipar på en ny design.

₪ Sofia skrev...
Igår var jag ju som sagt hemma från jobbet, den sista dagen. Var ganska less på att spela The Sims 2, vilket är vad jag vanligtvis gör när jag är sjuk.. tiden går så fort då :)
Jag är SÅ LESS på denna design! Usch! Och att den ser helt knäpp ut i IE hjälper då inte.
Den nya är jättefin men jag har såna problem.. som med denna design så håller jag på att koda om från PHP till CSS/HTML och det är så himla tråkigt..
Plus att jag ska göra om den designen från två kolumner till tre, och jag håller på att bli GALEN! Allt gick jättebra igår, och helt plötsligt blev designen helt bonkers!
Jag vet inte vad som är fel och det värsta jag vet när det gäller att koda designer så är det felsökning. Det kan ju vara vad som helst, koden är skitlång!

I helgen lär jag knappast orka ta itu med det. Ikväll ska vi bara ta det lugnt, både jag och Andreas har ju varit sjuk och jag mår fortfarande illa. Imorgon har Andreas systers nya karl inflyttningsfest, så vi ska väl dit. Dock ska jag vara nykter och köra, vi kan inte ta med hunden pga. att husägaren är hundrädd, och att ta med sig Schnooz då kanske inte är världens bästa idé.
Han ÄR ju supersnäll, men så burdus! Hoppar och skuttar som en liten antilop och väger säkert som en antilop också.
Då är det super att kunna köra bil så jag snabbt kan komma to the rescue om vi skulle vara tvungna att lämna honom någon längre stund.

Stackars mig!

₪ Sofia skrev...
I måndags hann jag bara jobba 3 timmar, sen drog jag mig hemåt för att jag mådde så himla illa. Idag är jag fortfarande hemma och sitter och funderar vad tusan som är fel! Varje dag har jag olika symptom. Jag mår illa (dock inte så att jag känner att jag behöver spy), kallsvettas/svettas/fryser, har feber och igår var jag skakis som tusan.
Nu orkar jag då inte med detta nåt mer. Att vara hemma från jobbet måste nog vara det tråkigaste jag någonsin varit med om, och då har jag äntå varit arbetslös i två år...
Imorgon SKA jag till jobbet, jag skiter i hur jag mår. Inte blir jag då bättre av att sitta här hemma.

Igår fick vi hem reklam från Ellos. Vanligtvis är jag inget fan av reklam och brukar inte ens öppna eller titta igenom dem. Men nu såg jag ett snyggt påslakanset, från 99 kr! Var ju tvungen att titta.
Då hittade jag även att jag skulle få 50% rabatt på den dyraste produkten och även ett gratis påslakanset på köpet.
Så vi kikade igenom hemsidan lite och bestämde oss för att köpa påslakanset, gardiner och sen hittade jag några söta ljuslyktor på rea också.



Helt okej med tanke på att det hela gick på ungefär 400 kronor. Sen tillkommer ju frakt och skit, så det blev till slut 465 kronor!
Sen får man ju poäng till M2M genom Ellos, så då tjänade jag in 2790 poäng där :)
Jag shoppar ytterst lite men har redan lyckats skrapa ihop 7000 poäng!

Jaja, nu orkar jag inte sitta här nåt mer... jag är så raastlös! Hur har jag någonsin lyckats vara hemma jämt och ständigt förut? BLÄ.
Nu ska jag dricka te och lyssna på Veronica Maggio så kanske "jag längtar tillbaka till jobbet"-känslorna försvinner..


Cykel är det bästa någonsin!

₪ Sofia skrev...
Jag är så himla lycklig över att ha en cykel!
För det första så slipper jag stressa till jobbet, jag kan fara en kvart tidigare än vad jag gör när jag går.
För det andra så är det UNDERBART att cykla med våran underbara hund! Han älskar det och det är skitbra på mornarna att fara ut en halvtimma eller timma så han blir trött och slipper sitta och vara frustrerad med en massa överbliven energi när vi är på jobbet.

ALLA borde skaffa sig en cykel.
Save the enviroment! :)

Det är ett mirakel!

₪ Sofia skrev...
För ett tag sedan så skrev jag ju om min otroliga kärlek till wiener melange. Detta är, för er som ej är insatt i kaffevärlden, en kaffedryck som innehåller mjölk, kaffe och choklad.
Ett tag efter jag skrev detta inlägg så läste jag på Aftonbladet om vad mjölken i vissa kaffemaskiner innehöll. Tydligen något som man också använder i tvättmedel.
Detta brydde jag mig inte så hårt om, men efter att jag faktiskt sett hur denna "mjölk" verkligen ser ut när den ej är i flytande form så är jag inte så särskilt sugen på att fortsätta dricka flera koppar wiener melange per dag.

Idag tänkte jag dricka en kopp bara för att jag inte gjort det på någon vecka nu.
Men BLÄ! Usch! Hur har jag kunnat tycka att detta varit SÅ gott? Kanske det är min hjärna som tagit över och förklarat för mina smaklökar att den där äckligt geggiga vita inte är så himla gott.
Sitter här med en kopp och tänker... "Jag är egentligen sugen på en vanlig kopp kaffe...".
Det är ett mirakel. Wiener melange är nu borta från min mumslista! 

Världens bästa födelsedag!

₪ Sofia skrev...
Har jag världens bästa karl? Svar JA.


Har jag världens bästa mor och bror? Svar JA.

Happy birthday...

₪ Sofia skrev...

TILL MIG! Jag fyller 24 år idag! :D
Har haft en jättetrevlig dag med fina presenter, en massa fika och underbara gäster.
Man borde fylla år lite oftare, tycker jag! :)

Bloggeliblogg...

₪ Sofia skrev...
Nu bloggar jag bara för att Jane trodde att jag hade dött.. :)
Jag är fortfarande less på att blogga, och för att plussa på det så har jag inget att blogga om längre heller! Jag jobbar, tränar och slappar. Kul liv? :/
Inte för att jag hade speciellt roligt liv före jag började jobba heller, men då var jag iaf inte så trött som jag är nu för tiden.
Känns hemskt när man jobbar fler timmar per dygn än vad man har fritid. Sova kallar jag inte fritid, så dom timmarna räknar jag bort.
Men jobbet är jag iaf jättenöjd med, allt går bra och jag har för det mesta kul där borta också :)

Nu har jag, än en gång, tänkt ta uti med min träning.
Som sagt så är jag riktigt bra på att ta ut extra vilodagar när jag väl har tagit en, och det har jag stora problem med.
Jag är så oinspirerad. Jag hatar verkligen att motionera och det är svårt att få upp lusten att springa, jogga, gå eller cykla. Styrketräningen är så kul att jag längtar efter det och gruvar mig för motionsdagarna... vilket jag har för det mesta, det var jättelänge sedan jag styrketränade nu.
Konstigt nog brukar jag känna mig ganska motiverad och sugen på att träna när jag sitter på jobbet. Fråga mig inte varför, kanske det är roligare att röra på sig än att sitta och vänta på att någon kund ska ringa?
I alla fall, om jag kommer hem och slappnar av så försvinner denna motivation DIREKT. Sätter jag mig i soffan så känner jag av hur trött jag egentligen är och då vill jag bara lägga mig ner och ligga kvar där tills nästa vecka.
Men tusan, jag måste försöka få iväg rumpan till gymet!
Ingen idé att betala 300 spänn i månaden för ingenting alls. Inte går någon normal människa in till t.ex. en massör, säger "Hej! Jag vill ha en timmas massage.... men jag orkar inte, här har du 300 kronor så kommer jag tillbaka när jag känner för det!", och kommer inte tillbaka för sin massage förrän flera veckor senare, då man än en gång måste betala 300 kronor.
Hm.. kanske lite dålig jämförelse, men jag är drottningen av att göra dåliga jämförelser, fråga min älskade sambo :)

Jag har då i alla fall bestämt att det då förmodligen är en bra idé att fara till gymet direkt efter jobbet. Det är ju trots allt bara typ 10 meter från jobbet till gymet :)
Skulle vara perfekt att ha någon att träna med, men morsan gav ju upp hur fort som helst och Andreas brukar inte vara så sugen på att fara direkt efter jobbet, han har ju så ansträngande jobb att han behöver åka hem och äta först.
För att göra detta så behöver jag ju någonting att frakta mina träningsgrejer i.

Har suttit och letat träningsväskor hur länge som helst idag, men jäklar så fula alla är? Kanske jag bara har konstig eller petig smak...
Har i alla fall hittat en som jag verkligen gillar....

SÖT! Men 499 kronor? Lite mycket för att ha mina svettiga kläder och illaluktande skor i? Jaja, får väl fortsätta leta... då har jag nåt att göra på jobbet då vi har lite att göra ;)